Blogs

10 iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas Salienu par savām mājām

Saliena ir strauji augošs projekts, kas nebeidz attīstīties brīdī, kad tekošais kvartāls ir pabeigts un visi dzīvokļi ir izpārdoti. Tuvāko gadu laikā Saliena plāno sagatavot arvien vairāk jauno mājokļu saviem klientiem.

Attīstīt Salienu nenozīmē būvēt un pārdod mājokļus  - vēl un vēl. Attīstīt Salienu nozīmē rūpēties par to, lai projektā ir viss nepieciešamais vēl pirms Salienas iedzīvotāji par to paspēj iedomāties. Atklāsim arī tev 10 no aptuveni 1000 iemesliem, kāpēc mūsu iemītnieki nenožēlo savu izvēli Salienas labā. 

1. Apzaļumota teritorija

Iebraucot pie mums, rodas sajūta, ka esi nokļuvis kaut kur ārpus Latvijas robežām - tik netipiska vide ir apkārt. Salienas krāsas mainās atkarībā no gadalaika, bet nemainīgs palieks fakts, ka Saliena izskatās burvīgi visu cauru gadu. Koki, krūmi, zāle un puķes  - katram augam ciematā ir nozīme. Neturēsim ilgi dūzi piedurknē - Salienas iedzīvotājiem un to viesiem ir pieejami 3 parki: Dārza parks - parks pastaigām, sarunām, dzīves baudīšanai vienatnē vai kopā ar mīļajiem. Tepat arī uzbūvēts bērnu laukums, kur izpriecāties var arī iedzīvotāju bērni. BBQ parks - tā funkcija ir skaidra pēc nosaukuma. Lieliska vieta grilēšanai, saskandināšanai, jautrām pasēdēšanām ar draugiem vai kaimiņiem. Mežaparks - jā, jā, Salienai ir savs Mežaparks. Lieliska vieta, kas palīdz aizbēgt no realitātes un dažu minūšu laikā pēc iziešanas ārā no dzīvokļa, attapties meža vidē, ko siltajā sezonā izrotā rododendri un citi augi. Vasarā te var paslēpties no saules, bet ziemā ieritināties sniega pasakā. 

1.jpg

2. Vienots ēku dizains

Varētu šķist, kas tur tāds un kāpēc visām ēkām jābūt vienotā stilā? Mēs esam par gaumīgu vidi. Jā, arī ejot  ārā no mājām tu vari uzvilkt treniņbikses, augstpapēžu kurpes un kreklu ar spīdumiem, kas zaudēja savu aktualitāti pirms desmitiem gadu. Un it kā nekas traks, bet tomēr grūti nepiekrist tam, ka pārdomāts stils vienmēr ir labs un ļoti patīkams bonuss. Arī Salienā redzēsi gan daudzdzīvokļu namus, gan privātmājas, biroju ēkas un atpūtas vietas, skolas - dažādā izpildījumā, bet vienotā stilā. 

2.jpg

3.Drošība

Esam parūpējušies par drošības pasākumiem, lai dzīve Salienā būtu vēl komfortablāka. Pirmkārt, mums rūp mūsu bērnu drošība. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc abi Salienas bērnu laukumi atrodas aiz vārtiem, kur ieeju var nodrošināt tikai speciāla iedzīvotāja karte. Tas palīdz kontrolēt to, ka neviens svešinieks netiks iedzīvotājiem paredzētajā teritorijā. Tas attiecas arī uz visiem parkiem. Atpūšoties Dārza, BBQ un Mežaparkā vari būt drošs, ka vide tajos būs tīra un droša. 

3.jpg

4. Īpašs ceļu plānojums

Mēs jau minējām to, ka Salienā svarīga ir katra detaļa. Ceļu plānojumā, šķiet, neko jaunu un inovatīvu izdomāt vairs nav iespējams, jo ceļš taču bija, ir un paliks ceļš ar vienīgo funkciju - ērtu pārvietošanos jebkuram transporta veidam. Tomēr esam aizdomājušies arī nedaudz tālāk par ceļu pārklājumu. Salienas ceļi ir izveidoti pēc Zviedru arhitekta projekta. To mērķis ir būt maksimāli drošiem. Lai panāktu šo mērķi, ciemata ceļi ir ar nelieliem līkumiem un vairākiem strupceļiem (tur, kur tas ir iespējams un netraucē satiksmei). Tas viss ir, lai būtiski ierobežotu braukšanas ātrumu Salienas teritorijā, tādā veidā rūpējoties par iedzīvotāju drošību un mieru uz ielām. 

4.jpg

5. Salienas iedzīvotāji 

Saliena nav tikai par mazstāvu apbūvi, parkiem, golfa klubu un attīstību. Tā pirmkārt ir par cilvēkiem. Nereti dzirdam, ka Salienu ir prieks saukt par mājām, jo kaimiņu būšana drīzāk atgādina lielu ģimeni, kurā visi viens otru pazīst, satiek ar smaidu, palīdz un atbalsta. Stāstot par Salienas kopienu vienmēr gribas citēt vienu no mūsu iedzīvotājām  - Madaru: Mēs neesam vienkārši kaimiņi, mēs esam viena liela ģimene, kas palīdz viena otrai, uzticās viena otrai, kas vienmēr ir kopā - roku rokā.”

5.jpg

6. Internacionālā vide

Neskaitot to, ka Salienā ir iespējams satikt cilvēkus no dažādām pasaules malām, iedzīvotājiem ir iespēja nodrošināt saviem bērniem kvalitatīvāko izglītību starptautiskajās skolās, kas paver viņie iespējas spožākai nākotnei. Tieši Salienā atrodas Latvijas Starptautiskā skola, King's College Latvia un Exupery Starptautiskā skola. Mēs esam par daudzveidību, mēs esam par to, ka foršākie cilvēki no Latvijas un pasaules var satikties savās mājās - Salienā. 

6.jpg

7. Sporta un atpūtas iespējas

Saliena ir izcili piemērota ne tikai dzīvošanai, bet arī hobijiem un atpūtai. Tepat - rokas stiepiena attālumā atrodas golfa klubs, jāšanas centrs, ledus halle, iepirkšanās centrs. Mēs jau minējām, ka nemitīgi attīstāmies. Viens no mūsu ilgi gaidītākajiem projektiem ir Baltic Sports Village. Pilnīgi jauns futbola centrs celtniecības stadijā. Arēna ar 5000 skatītāju vietām, 15ha platībā, ar jaunākās paaudzes mākslīgo segumu. Ja ķermenis un dvēsele pieprasa mieru, tad pastaiga pa Salienu vai Mežaparku arī var kļūt par izcilu aktivitāti. 

7.jpg

8. Stāvvietas 

Sīkums, bet patīkami un svarīgi! Nav nekāds noslēpums, ka Rīgas apbūvētāji rēķina autostāvvietu skaitu mazāku par dzīvokļu skaitu jaunbūvē - ar domu, ka, ja kādam nepietiks vietas mašīnai, tad viņš šo problēmu atrisinās, novietojot savu auto blakus pagalmā. Mūsu stāvvietu formula ir vienkārša un praktiska - 1 stāvvieta uz 1 dzīvokli + rezerves vietas, ko var iegādāties papildus, ja mājsaimniecībā ir vairāk kā viena mašīna + stāvvietas Salienas viesiem. 

8.jpg

9. Infrastruktūra 

Saliena atrodas Piņķos, vien 5-10 minūšu braucienā no tādiem Rīgas rajoniem kā Imanta un Zolitūde, un tikai 20 minūšu attālumā no Rīgas centra. 

Jūrmala atrodas tik pat tuvu, tikai 5-10 minūšu brauciena attālumā ar automašīnu vai 20-30 minūšu brauciena attālumā ar velosipēdu. No Piņķiem uz Rīgu regulāri kursē divi sabiedriskā transporta maršruti – autobusi Nr. 4 un 32.

9.jpg

10. Aplikācija Salienas iedzīvotājiem

Salienas administrācijai rūp katra detaļa, ko vēlas uzlabot vai novērst mūsu iedzīvotāji. Tieši tādam mērķim ir izstrādāta speciāla mobilā aplikācija - tā ir ērta lietotne, caur kuru ir iespējams paziņot par neērtībām, ar ko saskarās iedzīvotāji. Aplikācijā arī ir iespējams iepazīties ar Salienas iekšējiem noteikumiem, kas lielākoties attiecas uz kārtības ievērošanu mūsu rajonā. 

10.png

Saliena atrašanās vieta kartē Saliena atrašanās vieta kartē Saliena atrašanās vieta kartēSaliena atrašanās vieta kartē
A BETTER WAY OF LIFE logo

Mēs allaž priecāsimies atbildēt uz visiem jūs interesējošajiem jautājumiem un sniegt papildus informāciju. Droši, rakstiet mums e-pastu uz